Redigeringsinstruktioner

Från Täpp-Anders
Version från den 3 juli 2013 kl. 09.37 av Anders (diskussion | bidrag) (→‎Matematiska formler)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Detta är redigeringsinstruktionerna för denna wiki. Här finns tips och instruktioner hur man går från ett embryo till färdig artikel och andra saker som är bra att veta.

Att skapa en sida

En sida skapas när man länkar till den. Att göra en länk går till så att man skriver namnet mellan dubbla hakparenteser. Genom att göra det skapas en lokal länk till en sida på wikin som är rödfärgad (om sidan ej existerar) eller blåfärgad om sidan finns. Röda länkar redigeras genom att klicka på dem och välja redigera.

[[En sida]]

Template

En sida skall också till en början ha en template som kallas ofärdig. Denna template gör att det är lätt att hitta alla sidor som inte är tillräckligt bra ännu för att kallas färdiga. Egentligen blir sidor aldrig färdiga men färdig här avser helt enkelt att sidan är okay och inte saknar stora väsentligheter. Denna template skrivs helt enkelt in som

{{Ofärdig}}

och tas bort igen när sidan innehåller de mest väsentliga delarna men det betyder inte att sidan inte kan genomgå fortsatta bearbetningar, bara att kvaliteten är okay att visa.

Kategorier

Alla sidor skall ha en eller flera kategorier, det är så de katalogiseras. En kategori skapas genom att man längst ned skapar speciallänkar enligt följande:

[[category:Formelsamling]]
[[category:Telekommunikation]]

En sida kan tillhöra hur många kategorier som helst men måste tillhöra minst en kategori. Finns ingen lämplig kategori så kan man skapa en sådan själv. Kategorin blir då i sig en röd länk och det betyder att man kan redigera kategorisidan med en lämplig förklarande text.

Titta igenom existerande kategorier och lägg till de som passar på din sida.

Matematiska formler

Alla sidor med matematiska formler skall tillhöra kategorin Formelsamling för att enkelt kunna återsökas. Tanken är att just den kategorin skall bilda en formelsamling för snabba referenser.